Jeg har det bra..

Nå har jeg bodd hjemme under mammas tak i en mnd, for en mnd siden så flyttet jeg fra et nesten 9 år langt forhold. Som jeg har skrevet flere ganger før så var bruddet gjensidig og no hard feelings som de sier :) Jeg hadde egentlig gått med et ønske over lengre tid å komme meg oppover hit igjen, men det var så praktisk og trygt å bo der jeg bodde og da ble det bare slik. Men tilslutt ble det ikke riktig for noen av oss, så da ble det brudd og jeg må innrømme at jeg har det helt fint. Jeg har det bra! JA, jeg bor under taket til mamma og jeg kommer til å fortsette med det en stund til, slik at jeg kommer meg på beina økonomisk og helsemessig. Men selv om det har sine fordeler og ulemper med å bo hos mamma i en alder av 36, så får vi det allikevel til å gå. Alle vet at denne løsningen ikke er permanent, men det er utrolig godt å ha et slikt sted som man kan "rømme" til når man trenger det. 

Jeg går fremdeles og drømmer om mitt eget sted, jeg drømmer og drømmer og drømmer litt til. Det er noe som jeg kan se frem i mot, som en liten gulrot som dingler foran nesa. Jeg titter av og til innom Fretex her i byen for å finne meg noen kupp, jeg ELSKER slike gamle ting og uheldigvis så er det ganske "in" for tiden så enkelte varer er prisa skyhøyt selv om det er velbrukt. Men det er gøy da, det å se innom slike gjenbruksbutikker. Mye bedre å se innom der før man kjøper noe nytt selv, og sjansen er stor for at man faktisk kan finne noe som man virkelig liker i tillegg til at det bare koster en liten del av en evt ny pris. 
 

Jeg har også nå fått testet ut min nye fastlege i byen, jeg kjente at jeg var litt spent i forhold til om det skulle kunne være litt mer tak i denne i forhold til den andre jeg hadde nede i Sandefjord. So far so good!! Førsteinntrykket av legen var bra, dagen etter første time var jeg innom igjen for å ta blodprøver og legen sa hun skulle ringe meg med resultatene. Det tok noen dager, det tok faktisk litt over en uke men hun ringte tilslutt. Stort sett alle blodprøvene var fine, det var det "vanlige" som var problemet igjen og det vil si at jeg hadde forhøyet CRP. Hun dro litt på det da hun nevnte stoffskitet mitt, men det var greit nok og det samme med kolestrolet men det tar jeg jo medisiner for. I flere år har jeg også hatt høyt blodtrykk, men med alt det andre som har pågått og som fortsatt pågår så er det ingen leger som har tatt tak i det....før nå. Jeg fikk time førstkommende tirsdag kl 9 for å komme ned til legesenteret for å få på meg en 24 timers blodtrykkmåler, denne skal jeg da logisk nok ha på meg i 24 timer før jeg leverer den igjen og får resultatet. Min nye fastlege har også fått sendt avgårde en henvisning til nevrolog her i byen, slik at ting kan bli tatt opp igjen etter at jeg flytta fra Vestfold. Så da er det bare å krysse fingrene for at de for en gangs skyld kanskje kan finne ut hva som feiler meg og hva de kan gjøre for at jeg skal ha mindre smerter i kroppen. 

I over 1 år har jeg nå gått uten å ha jobbet, jeg prøvde meg litt i fjor høst men smertene ble for sterke og jeg tålte ingenting. Jeg tåler fortsatt ikke mye, derfor håper jeg at de finner ut av det slik at jeg kan komme meg ut i jobb igjen. Er det noe jeg faktisk vil så er det å jobbe igjen, man får så mye mer ut av både livet og dagen hvis man har noe å gjøre. Jeg skjønner meg ikke på de folkene som ikke gidder, de gidder ikke å prøve en gang. De som ikke eier et snev av arbeidsmoral og som da bare sitter og tar i mot det av støtte som de kan få. Det må da være så mye bedre å jobbe for de pengene man får? Jeg krysser alt jeg har og mer til for at jeg skal komme meg i form igjen slik at jeg i alle fall kan jobbe litt :) Kanskje det finnes en mirakel pille eller kur som gjør meg helt frisk igjen på alle mulige måter, DET hadde vært noe det. Men så heldig vet jeg jo at jeg ikke er, men så lenge det er liv så er det håp, og jeg er søren klype meg fortsatt i live :) 

Men jeg merker at det er ikke så mye jeg tåler enda, muskelsmertene er der 24/7 og stort sett det meste av fysisk aktivitet forverrer alt. Jeg prøver å gå turer og å være ute, men går jeg for langt og overanstrenger meg så får jeg alltid hodepine i tillegg til at et svimeanfall eller to kommer innom. Siste er nok begrunnet svulsten som sitter i hodet, legene sier at svulsten og muskelsmertene er to forskjellige ting og de har ingenting med hverandre å gjøre. Men allikevel så er det godt å være ute å bevege seg litt selv om turen ikke er lang, jeg må bare prøve å ikke overanstrenge meg så mye. Så mine gåturer består stort sett bare av å gå ned til byen (bare nedoverbakker), tusle litt i sentrum før jeg da tar bussen opp alle bakkene igjen. Og det er på disse turene at jeg stort sett alltid tar en tur innom Fretex butikken, og av og til så blir gåturen verdt slitet hvis det dukker opp et lite kupp eller to :) 

I helga er jeg alene, husets andre beboere har dratt på hytta der de koser seg mens snøen ligger utenfor hytteveggene. Det er ikke mye jeg hater ..... bortsett fra edderkopper, men snø er noe skikkelig herk!! Og om ikke lenge så kommer den hit ned også, om ikke lenge er vinteren her for fullt. Kan jo egentlig ikke forvente noe anna heller nå som vi nærmer oss november, men hellandussen jeg kommer til å savne den Vestfoldske vinteren med kun et par kraftige snøfall i sesongen.  MEN jeg trives jo her også, og det er godt å være i distriktet her igjen. Det er en helt annen følelse som man går rundt å bærer på, man føler at man er HJEMME. Man hilser på folk i butikken, man ser folk går smilende rundt i gatene og koser seg. Folk går liksom ikke rundt og smiler slik nede i Vestfold, noe jeg ikke har tenkt over helt før jeg kom opp hit. 

Men nå skal jeg traske opp i overetasjen og hvile, kroppen er sliten og øya er trett men det er på tide med lunch og mamma har sagt at jeg må passe på å få i meg mat til de rette tidspunktene. Jeg ER riktignok 36 år, men i mammas øyne vil jeg fortsatt være 3 år en god stund til :) 

En strålende fredag og god helg ønskes dere alle! 

 

2 kommentarer

julietalivstil

13.10.2017 kl.13:47

Ha en fin dag:)

dragolfine

13.10.2017 kl.14:05

takk i lige måde :)

Skriv en ny kommentar

dragolfine

dragolfine

36, Lillehammer

Kategorier

Arkiv

hits